Workshops 


 

Hersenwerk voor honden: Wat is dat?

Bij Hersenwerk zoeken honden naar iets lekkers of iets leuks in allerlei materialen en voorwerpen. De hond wordt gestimuleerd om zijn neus te gebruiken, maar ook om creatief  te zijn en moet zelf nadenken om het lekkers of leuks te vinden en niet direct te kunnen bemachtigen.

  

Waarom zullen we gaan Hersenwerken?

Honden hebben naast lichamelijke beweging er ook behoefte aan hun neus te gebruiken, nieuwe dingen te ontdekken en om na te denken. Even echt huh neus aan zetten. 
Vaak wordt dit over het hoofd gezien. Daardoor komt verveling best veel voor, soms met daar uit voortvloeiend ongewenst gedrag.
Honden die hun dag wel doorkomen, zonder echt gestimuleerd te worden en daarin berusten, komen nog vaker voor. Zo’n hond verveelt zich en stompt af. En dat is jammer! En ook niet nodig, je heb maar een paar minuten per dag nodig om het verschil maken en je hond op een ontspannen wijze zichzelf laten inspannen. En even een paar minuten samen op de dag ontspannen is ook wel zo gezellig. 

 

Wat doet Hersenwerk met baas en hond?

Hersenwerk heeft als uitgangspunt dat je het samen doet. 
Je begeleidt en helpt je hond op een manier die bij jullie past. 
Je biedt puzzels aan die je hond leuk vindt. Je kan ook zelf puzzels maken van huis, tuin en keuken spullen.
Je biedt hem inspanning op maat. Het zal ook jullie onderlinge band sterker maken. Je hond voelt zich gezien en zal ook meer op jou gaan afstemmen. Jullie raken steeds meer met elkaar verbonden. 

Tarieven!


 Een individuele training:
Duur 1 uur.
Kosten 50 euro.
Groepstraining max 4 honden.
Duur 1.5 uur.
Kosten 35 euro p.p 

 

FREEWORK!

Tijdens het FreeWork mogen de honden volledig vrij werken. 
Ze ontdekken de ruimte op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Dit geeft ons o.a. inzicht in waar de hond toe in staat is zonder invloed van de mens. 
De hond volgt zijn eigen route, is steeds succesvol, en krijgt precies de juiste hoeveelheid nieuwe informatie die hij kan verwerken. Hierdoor groeit de hond in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen en kunnen zelfs angsten worden overwonnen. En wij mensen leren in eerste instantie vooral van het observeren van de hond. Het moeilijkste voor ons als mens Stil zijn!


    de lichaamstaal van je hond. 


Samen gaan we kijken naar je hond en nadat de hond klaar is gaan we praten over wat we hebben gezien.
Zelf ga je ontdekken wat de specifieke lichaamshouding en de daarbij behorende gedragingen zijn van jouw hond.
Deze workshop doen we individueel.   Doet je hond wat hij normaal ook zou doen? Reageert je hond zoals je verwacht had?

Freework in duovorm. 

Zien andere hetzelfde als jij? Kom je achter dingen die je zelf nog niet had ontdekt?
In een duo vorm kijken we met meerdere mensen naar jouw hond en praten met elkaar over de lichaamstaal en houding die jou hond heeft laten zien tijdens het freework moment van jou hond. 
Tijdens de sessie van een hond moet de andere hond in de auto kunnen wachten tot deze aan de beurt is. 

Voor wie is freework?

 Een FreeWork workshop is toegankelijk voor iedereen die wil leren observeren en wil leren zien hoe een hond in korte tijd kan groeien door simpelweg in alle rust te bewegen en eigen keuzes mag maken. 

 FreeWork is voor alle honden. Van jong tot oud, van groot tot klein, van onzeker of verlegen tot onstuimig of hyperactief, van gezond tot fysiek beperkt, en alles wat daar tussen zit. 
Omdat we oneindig kunnen aanpassen en uitbreiden binnen het concept is FreeWork voor iedere hond geschikt. 
Nadat wij samen jou hond hebben geobserveerd kunnen we een plan maken wat jullie samen verder helpen om een ontspannen en fijne samenwerking te hebben.  

Tarieven

Een individuele training:
Duur: 1.5 uur.
Kosten 75.00 euro.

Duo training
Duur: 3 uur.
Kosten 60.00 euro p.p.