Zomer! 

Teken, Vlooien en mooi weer.

Het mooie weer is er weer, ik kijk er altijd naar uit en dan is het zover en denk ik... wanneer koelt het af? 
Dat zal vooral komen omdat ik niet zo goed tegen de hitte kan :)
In mijn werk betekent het opletten dat de honden genoeg afkoelen, iets rustiger zijn in het spelen en ravotten met elkaar. 

De andere kant van mooi weer:
De vlooien en teken zijn er ook weer.  Bij het inladen van de honden kroel ik altijd al even met de honden, nu iets extra om gelijk te checken of ik een bultje (teek) voel om deze dan evt. al te verwijderen voordat ze weer thuis zijn. 
De bus behandelen voor en tegen de vlooien is ook een extraatje.  
Mooi weer we zijn er blij en genieten in de schaduw;) 
Geniet allemaal van het mooie weer!
Let op jullie honden, laat ze genoeg afkoelen en haal ze waar nodig naar binnen als ze zelf dat zelf niet doen of het moeilijk zelf kunnen regelen.

Fijn zomer allemaal. Fijne vakantie voor degene die nog gaan.


1 jaar de HondenTuin.

Waar blijft de tijd, zo sta ik op mijn  tuin en bedenk ik mij.. jeetje alweer 1 jaar mag ik hier elke dag met plezier naar toe. 
Ja.. bloed, zweet en tranen heeft het gekost en stiekem nog steeds. Voor mijn gevoel ben ik eigenlijk net aan het opbouwen.

Het is druk! Veel mensen weten mij inmiddels te vinden en genieten met hun hondenvrienden van alles wat hier kan en mag. 
En nee.. ik ben er zeker nog niet. De samenwerking met mijn "honden collega's" verder uitbouwen, de plannen die nog in de kast staan.. we kunnen nog zoveel meer dan wat er nu al staat. Het belangrijkste is wel dat het elke dag steeds meer mijn eigen plek wordt.

De honden genieten en we gaan het mooie weer tegemoet! Het wordt weer groener, de bloesem komt uit en het is wachten op de eerste narcissen. De regen ruilen we in voor de zon en dan is het nog meer genieten.  De kruidentuin voor honden is het volgende plan...dus laat die zon maar komen! 

Dank jullie wel voor jullie vertrouwen en we zien jullie graag met jullie hondenvriend voor dat ene genietmoment op de tuin!

Tot snel!


De bejaarde hond!

Ik heb wat oudere honden in mijn uitlaat, is dit zo bijzonder zou je denken. Nee niet bijzonder maar ik merk wel dat ik de oudere hond wel heel leuk vind. Ze zoeken hun eigen weg, soms gek doen maar veel vaker rustig aan en een beetje rondscharrelen.

Mijn eigen Cooper is ook de jongste niet meer en soms huilt mijn hart want ja hoe ouder hoe dichterbij een afscheid.  Tot die tijd geniet ik volop en merk ik thuis dat hij vaker wil kroelen, slapen en luieren. In mijn uitlaat heb ik June een dame op leeftijd, op de tuin gek op ballen dus dat doen we ook altijd wel even. Daarna zie je dat ze even moet liggen of speuren om haar lijf rust te geven en die krijgt ze dan natuurlijk ook. Gers onze bejaarde man van inmiddels 12 doet het vaker rustiger aan heel soms trekt hij nog een sprintje. Vaker zit hij echter lekker in de zon (als deze schijnt) of scharrelt rond en zoekt snoepjes. Vaak even een kroel halen en weer door

Ik geniet van deze honden! Zo mooi om te zien hoe ze nog lekker meegaan en genieten ieder op hun eigen manier.  Chill zijn tussen het drukke jonge spul wat rond rent. Ik wil nog lang genieten van deze generatie.

De snuffeltuin.

Toen ik in April 2022 de denkbeeldige sleutel kreeg van de gemeente van mijn HondenTuin kreeg ik direct veel vraag of ik hem verhuurde.
Nou dit was niet direct de bedoeling, de bedoeling was mijn uitlaat weer veilig en omheind en mijn trainingen. 
Maar goed ik ga er eens over nadenken, na meerdere cursussen te hebben gedaan over het hoe en wat van een Snuffeltuin kwam ik er achter dat je op deze manier heel veel honden blij kan maken. Oke, ik ga dit maar eens proberen!
Ik wist er is veel vraag naar veilig omheind spelen maar zoveel dat had ik niet helemaal verwacht. Al snel kwamen de aanvragen binnen en wilde mensen eindelijk eens veilig met hun hond kunnen zijn en zag ik bange, angstige honden even rustig kunnen genieten van mijn tuin.

Honden met angst, honden die weglopen of honden die het niet fijn vinden met andere honden te zijn, kunnen hun hart ophalen en lekker komen kwispelen. En als ik die blije hondenkoppies zie en de blije baasjes besef ik hoeveel honden ik hiermee een fijn moment geef en hoe vreselijk blij ik ben mijn HondenTuin. 

Plannen genoeg voor volgend jaar op de tuin uit te breiden en nog fijner te maken voor alle neuzen. 
De komende periode word het winter snuffelen maar ook daar maken we een feestje van met elkaar.


Spikey

Eén van mijn lieve vriendjes in mijn roedel, Spikey, Spikey had het al een tijdje moeilijk en ging met die reden ook al meer dan een jaar alleen met mij mee. Soms kan een hond door pijn of iets anders niet meer in een groep lopen en liep ik met Spikey drie dagen in de week apart, samen lopen, samen speuren, samen bij de paardjes kijken en samen kijken naar de soms mooie ochtendzon en soms elkaar aankijkend van wat een weer en dan wilde hij maar wat graag terug naar  de bus.

Al enige tijd gaat het niet goed met hem en kreeg ik dan toch het altijd pijnlijke bericht dat hij  24-10-2022 werd ingeslapen, geen pijn meer geen aanvallen meer en geen verlatingsangst meer hebben. 
Rust voor jou lieve jongen. 
Ik mocht nog even gedag komen zeggen en dat was fijn, jou nog even zien en snoepjes geven. Dat de mensen van Spikey hierbij aan mij denken waardeer ik enorm, de Uitlaatservice, want eerlijk meer ben ik niet op dat moment, voor mij is het een vriendje die ik jaren mee mocht nemen. 
Het is goed voor Spikey, maar een hard en zwaar gemis voor de mensen van Spikey.

Lieve gekke Spikey ik ga je missen. 
Dag lieverd! 

Vakantie is voorbij!!

Als de dag daar weer is dat ik bij mijn eerste hondenvriend binnenstapt en Spikey zo blij is om mij te zien smelt mijn hart en gaan weer fris en fruitig aan de slag. 
Spikey heb ik eerder over verteld en het doet me dan ook goed om te zien dat hij vandaag nog best mee loopt en het zichtbaar prima heeft. Dit is iedere dag een vraagteken bij hem maar voor vandaag hebben we het leuk en speuren en lopen we flink door.
Iedereen is er weer, honden zijn blij om haar of  zijn vriendje weer te zien. 

Inmiddels besta ik 4 jaar ( ja, dit is aan ons voorbij gegaan als een gewone dag) ik sta op mijn HondenTuin en blijf toch even stil staan bij wat er allemaal is gebeurt de afgelopen 4 jaar en hoeveel er ook alweer veranderd is en wat ik bereikt hebt, zeker met hulp maar heb toch maar even gedaan. 
Blij dat ik er weer bent. We gaan lekker het najaar tegemoet, fijner voor de honden en ach wij mensen kunnen weer klagen over de regen en de kou :).
 

Zomer!

Deze dagen, veel mensen zijn blij, lachen en genieten van  het weer. 

Ik daarentegen vind het allemaal niet zo fijn, de honden hebben het warm kunnen hun ei niet kwijt en ik kan niet lopen op de tijden die juist zo fijn is voor mijn klanten die mij nodig hebben. Daarnaast zie ik veel honden het zwaar hebben en moeite hebben om de kop koel te houden.
Dus uitdagingen voor de deur, mensen worden geïnformeerd dat ik korter en vroeger loopt en waar het kan helemaal niet, nee dit is niet omdat ik niet wil en denk zo lekker ff minder lopen minder werken nee dit is puur uit veiligheid, veiligheid voor  mijn lieve hondenvriendjes.
De honden die wel meegaan probeer ik rustiger te houden dan anders, minder rennen minder ballen om achteraan te gaan en juist meer water spelletjes, meer speuren en hersenwerkjes aanbieden en zo komen we dan onze dagen wel weer door.

Tuurlijk genieten we ook, zo is het natuurlijk ook wel maar mijn hondenhart heeft het zwaar en denk hier anders over.

Lieve mensen zorg voor jullie honden, hou ze koel, loop in de vroege ochtenden en later op de avond.
In de auto is het echt niet leuk nu dus laat ze lekker thuis waar her aanzienlijk koeler is dan buiten.

Fijne zomer verder allemaal, wij gaan even op vakantie en genieten van het leuke en altijd gezellige Dogglywood.
De moeite om te kijken www.dogglywood.nl

Onze HondenTuin.


Sinds 1 april 2022 kan ik zeggen: We hebben een eigen stuk grond, onze eigen tuin, bos of park er zijn al meerdere opties voorbij gekomen maar ik hou het bij mijn HondenTuin.
Trots, vooral heel blij om te kunnen zeggen dat ik dus nu nog meer mensen kan helpen met hun hond(en).
Een plek waar mensen naar toe kunnen komen met hun hond, om deze even lekker te laten rennen, spelen of gewoon te laten rondsnuffelen.
Honden met een rugzakje, of het niet zo leuk vinden om met andere honden of mensen te zijn. Deze kunnen hier hun hart ophalen en ontspannen van de rust.
Deze plek wilde ik hebben, een goed gevoel met een mooie toekomst waar veel honden nu al en in de toekomst kunnen genieten.

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost maar het is er en ben vele mensen om me heen dankbaar dat ze er waren ieder, op hun eigen manier. 
En ja er moet nog veel maar voor nu ben ik al heel blij en komen er blije honden en lachende mensen door de poort naar buiten. Neem een kijkje op mijn Instagram petra.dogsontheroad om een indruk te krijgen van de HondenTuin.
Meer hierover volgt!

Oude liefde roest niet!

Wanneer  honden elkaar even niet hebben gezien, om wat voor reden dan ook, dan vraag ik me altijd af of er gelijk herkenning zal zijn? 
Negeren ze  elkaar? Moeten ze elkaar weer opnieuw leren kennen?

Pas geleden met mijn eigen honden gehad dat ze hun oude liefdes weer zagen na een jaar.. deze waren een onafscheidelijk viertal honden die elkaar door en door kende. 
Een voorbeeld hiervan is, Penny heeft voer agressie. Ze kan dus ook niet speuren of eten met andere honden. Behalve met deze 2 honden en natuurlijk met onze eigen Cooper.
Na een tijd gescheiden te zijn geweest werden ze herenigd... alsof ze elkaar nooit uit het oog waren verloren. Penny nog steeds verliefd op de oude Pax en Cooper blij dat hij weer met Memphis kon ravotten er was alleen wel een derde hond bij gekomen in de tussentijd. Joshua!! Wat moeten we hiermee?? Voor Penny liefde op het eerste gezicht. Voor Cooper is het nog even een vraag wat deze jonge hond hierbij doet, want dat betekent dat hij Memphis moet delen en dat is voor Cooper een dingetje!!

Ik vind het mooi om te zien dat ze dus heel goed weten hoe het was ,wat ze aan elkaar hebben en wat ze kunnen doen met en bij elkaar. Ze zijn in ieder geval weer samen! En met Joshua komt het ook wel goed.

Spikey!

Spikey is een hond die ik al vanaf dag 1 mee heb in de HUS, dat is nu dus ongeveer 3 jaar. 
Een hond die wilde rennen, spelen en vooral speuren. Speuren is zijn hobby. Vorig jaar 2021 was een niet al te best jaar voor mijn lieve vriendje. 
Hij voelde zich niet zo lekker en na vele onderzoeken is de diagnose inmiddels 3 hernia's, Artrose in zijn rug en Epilepsie.  Helaas zijn de baasjes nog niet klaar en staat 2022 gelijk in het teken van verdere onderzoeken. 
Door dit alles gaat Spikey niet meer mee in de groepswandelingen en heeft hij mij 3 keer in de week voor zich zelf en speuren we vooral veel.  Het allerbelangrijkste doel is om zijn neus lekker te laten werken en hem te laten genieten van alle geuren die voorbij komen. 
Op de woensdag gaat hij vaak samen met Enzo mee. We wandelen al gauw een uur. Hem dan te zien opbloeien en genieten is super om te zien. Op andere dagen is het soms een half uur en op slechte dagen een kwartier en dan kijkt hij mij aan of we niet gewoon terug naar huis kunnen. 
Ondanks alles blijft hij vrolijk en wil die nog graag met me mee. Voor in de bus want achterin gaat niet meer zo makkelijk. Dit is voor hem een feestje, mij aanstaren met grote ogen smeken om een aai en natuurlijk dat ene snoepje. Ik hoop nog lang met mijn lieve vriendje te mogen wandelen en speuren.
Go Spikey ... keep up the spirit!

Van puppy naar voorbeeld!

Dollie kwam bij mij als kleine dame van 13 weken oud. 
De grote hondenwereld ontdekkend, alle nieuwe lekkere geurtjes en alle nieuwe honden. 

Ik nam haar vrij snel mee naar Tothie. Dit bleek een goede zet en Tothie werd haar voorbeeld waar ze de  grote honden wereld wel mee aan durfde. Helaas kwam haar voorbeeld veel te jong weg te vallen en moest ze het alleen gaan doen.

Ik zag een zoekend meisje die er weinig van begreep. Zelfde tuin zelfde personen, maar geen vriendin.
Dit vond ik echt heel zielig, maar we moeten door! Dus ik ging kijken hoe het zich verder ontwikkelde in de roedel. Daar was onze Cooper waar ze zich opeens aan op kon trekken. 
Samen achter de bal aanrennen en op hem springen( dit vind hij meestal/nooit goed) alsof Cooper wist dat dit nodig was op dit moment, dus kom maar op! 
Na enkele weken was er een 'new Puppy In Town'.. Donna!!!! 
Donna is het nieuwe hondje van de baasjes van Tothie, we hadden al snel besloten we gaan Dollie en Donna kennis laten maken. 
Dit was een heel goed besluit en wij zagen een puppy (Dollie) die opeens met 5 maanden het voorbeeld werd voor Donna.
Heel voorzichtig kennismaken, Donna de tijd geven om te wennen.  Nu 2,5 maanden verder staan allebei de dames te springen als het weer maandag is.. Spelen, rennen, gek doen maar ook in alle rust samen liggen, kusjes geven en kroelen.
Echte liefde. Wat is kleine Dollie dan opeens een grote meid.

Benieuwd wat deze twee dames nog verder mee gaan maken? 
Ik houd jullie op de hoogte over deze 2 dames op mijn blog.

Het wordt weer kouder!


November staat voor de deur, de laatste twee maanden van het jaar gaan in. Het word kouder, natter en de wind steekt op. Tijd om de jasjes weer tevoorschijn te halen!

Jasjes! Mensen kijken soms raar als een hond een jasje aan heeft. Nee we doen het niet altijd voor de mode en de show. We trekken onze honden ook een jasje aan omdat het helpt bij regen, kou, sneeuw en niet onbelangrijk om het Coldtail Syndrome ( koud water staart) tegen te gaan. Het is bekend dat een Coldtail vooral komt door zwemmen in wat kouder water. Echter is regen en wind heel koud voor de hond waarbij je zeker ook alert moet blijven tijdens de wandelingen.

Wat is dat Coldtail Syndrome nou precies?
Bij Coldtail Syndrome raken de spieren beschadigd waardoor pijn ontstaat en de staart afhangt. Dit komt vooral voor bij werkhonden. Honden die op een of andere manier hun staart veel gebruiken. Vrijwel iedere overmatige inspanning van de staartspieren kan de koud water staart veroorzaken. Door koud water kan de bloed toevoer naar de staart sterk verminderen waardoor de staartspieren minder zuurstof krijgen en zo schade oplopen. Maar ook het koude natte weer kan zeker een risico zijn.

Hoe herken je een Coldtail Syndrome?
* De ineens hangende staart ook tijdens het lopen.
* Niet meer kunnen kwispelen.
* Soms hangt de staart gelijk van de staartbasis naar beneden of    dat de eerste 10 cm horizontaal gedragen worden en daarna          slap afhangt.
* Staart kan pijnlijk zijn.
* Sommige honden hebben moeite om te zitten of om op te              staan.

Hoe kan je dit voorkomen?
* Bij werkhonden is het belangrijk om aan de conditie te werken.
* Zorg voor een warm en droog ligbed.
* Langdurig vervoeren in een te krappe bench vermijden. 
* Preventie is belangrijk omdat honden die het eenmaal hebben       gehad gevoelig blijven om het weer te krijgen.

Tuurlijk komt het vooral voor bij werkhonden en  toch ben ook ik voorzichtig en alert. Dus als ik met Penny en Cooper op pad ga en het is koud en guur weer dan gaat de jas aan.  En als het dan ook nog gaat regenen dan zijn de honden extra beschermt.  
Buiten dit gegeven heeft de hond het ook gewoon koud net zoals wij. En hebben zeker kleine hondjes de pech dichtbij de grond te leven waardoor onderkoelingsverschijnselen al bij 10 graden kunnen ontstaan. Een jas , een sjaal en goed afdrogen bij thuiskomst is mijn motto! 


Tothie.

Drie jaar geleden kwam Tothie bij mij in de uitlaat, een druk, vrolijk spring in het veld. 
Nog een jonge dame die ik op zag groeien tot een hondje die ik overal bij kon zetten.
Ze ontwikkelde zich als hondje die altijd makkelijk mee kon en overal mee overweg kon. Een bal dat was haar liefde, ze kon zo genieten van het spel. Samen met de anderen speuren, was ook een aangename bezigheid.
Zeker een felle dame maar tegelijk o zo lief voor de puppy's die mij kwamen in de uitlaat. Zo groeide er  een grote liefde voor vriendinnetje Dollie. Dollie nam ik mee als klein puppy van 13 weken oud en binnen  een kwartier was het haar puppy.
Samen spelen, rennen en snoepjes zoeken. Iedere week was het feest.
Je mocht maar 4 jaar oud worden. 

Lieve Tothie, je was m'n spring in het veld,  mijn vrolijke meissie, altijd in om te spelen. 
Je vriendinnetje zal je missen.
We zullen je nooit vergeten!

Dogs on the road... net iets verder dan naast de deur.. italië!!!


Wat als grapje begon... O je heb dan vakantie? Kan je dan niet even overkomen!?!? Tuurlijk! Haha.. en zo werd een grapje een echt avontuur.. 
Op Django en Lois passen in het plaatsje Bubbio, voor de baasje spannend maar ook zeker voor mij met m'n claustrofobie even een vliegtuig in ,is wel een onderneming voor mij en mijn lichaam.
Maar ik ging ervoor en ik vloog naar mijn lieve hondenvriendjes.
We komen pas in de nacht in het huis aan, en blij dat ze waren dat ik er opeens was. Al snel had Django mijn bed gevonden en Lois de vloer naast mijn bed. Zoals verwacht werd dit het voor een paar dagen, wakker worden met een Pitbull in je nek.
 De volgende morgen met één van de vrouwtjes "het park tussen de muren" in om lekker met de honden te wandelen (wat is het hier mooi) en zo vertrokken de vrouwtjes van de honden naar Rome en gingen wij met z'n drieën ons feestje beginnen met waterpret en snoep. Zelf ben ik natuurlijk ook nog wel op onderzoek uit gegaan,  het dorp in en op zoek naar Italiaanse cappuccino. Het was een leuk lang weekend, honden blij, vrouwtjes blij en ik blij. En ook weer net zo blij om mijn eigen honden weer te zien...

Het is alweer even geleden!


Het is idd alweer even terug dat ik heb geschreven, vooral erg druk geweest de laatste maanden met het realiseren van een nieuw eigen terrein. Als hier meer over bekend is horen jullie dat natuurlijk van me.

De afgelopen periode best wat nieuwe puppy's erbij gekregen. Rocks, onze Jack Russel/ Duitse herder kruising.. ja het is echt waar. 
Het vrouwtje zag mij in de straat en sprak me aan of er nog plek was, en waar ik dus overtuigd was dat ze een Duitse herder pup aan de lijn had, kreeg ik het antwoord dat het een Jack Russel was.  Uiteindelijk is het dus een kruising van deze twee😊. Rocks is een onstuimige jonge hond die vooral iedere hond en bal erg leuk vind.
Zit altijd braaf op me te wachten om mee te gaan voor een nieuw avontuur.. ik hoop dat je nog lang bij me blijft, lieve Rocks.

Dollie, onze Havanezer, kwam op mijn pad op een andere manier. Het vrouwtje van Dollie werkt bij mijn fysiotherapeut in het gebouw, en zag iets op mijn vest staan over honden. 
Ze sprak me aan en sindsdien geniet ik met de baasjes mee van kleine Dollie.
Dollie is een kleine stoere meid en vind sommige dingen nog teveel of te groot, maar bij haar beste vriendin Tothi in de tuin, en samen met haar op het veld is het één groot feest en overwint ze steeds meer grote dingen. Lieve Dollie ik geniet van alle avonturen samen.

Over een aantal weekjes komt Jarvis de witte herder pup ons vergezellen.  Ik kijk uit naar de avonturen met hem en natuurlijk hou ik jullie op de hoogte 

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Ik hoop dat iedereen een goede jaarwisseling heeft gehad en de honden niet te bang zijn geweest voor de toch nog best veel knallen.
2021 wat ga je ons brengen? Hopelijk veel goeds, veel speelplezier, vele snuffelmomenten misschien wel nieuwe vriendjes. Alles kan! 
Voor mij persoonlijk een mooi jaar waar ik weer mag gaan genieten van alle honden die met mij mee lopen.
De eerste wandelingen van het jaar zijn alweer een feit.  En hoe leuk blijft het dat sommige honden elkaar dan na anderhalve week vakantie, heel blij zijn om elkaar weer te zien. De eerste kuilen zijn gegraven en de eerste tennisbal  gesloopt.  Met andere woorden... we zijn weer begonnen en lopen weer met plezier onze rondes...
Zullen we nog een speelmoment krijgen in de sneeuw deze winter? 

Stiekem heb ik heel veel honden.

Zelf heb ik 2 honden zoals vele van jullie weten.. Cooper ons Spaanse mix en Penny de Teckel. 
Maar.... eigenlijk heb ik heel veel honden. De honden die mee gaan spelen met mij worden vanzelf een klein beetje eigen. Zo heb ik een aantal honden met een vast ritueel .
Mijn reus Niekaj gaat pas de bus in als hij een kus op z'n voorhoofd heeft gehad. Niekaj is bij mij vanaf dat hij 6 maanden oud is, nu inmiddels 3 jaar oud en al vanaf dag 1 krijgt hij een kus bij het instappen. Nu heel groot, beetje lomp en een hart van goud, zet dan zijn poten op de bumper en legt z'n kop tegen me aan en wacht op zijn kus. 
Spikey wil altijd even een aai over zijn bol als hij in z'n hok springt. Komt altijd even met zijn kop naar buiten om die aai te krijgen. 
Gers ligt op de bank en wacht op zijn wekelijkse kroel voordat hij op staat en meegaat. 
Hansen gaat altijd netjes zitten wachten op een snoepje voordat we de bus in gaan. 
Enzo wordt het liefst gewoon naar de bus gedragen (dat is toch veel fijner dan lopen).
Een kleine greep uit mijn groep viervoeters en zo kom je erachter dat je veel meer honden hebt dan een Teckel en Spaanse mix. 
Natuurlijk ben ik maar een paar uur per week oppas maar als er dan iets is met 1 van de honden maak ik me wel echt oprecht zorgen. Blij met al mijn vriendjes.. hoop nog lang te genieten van jullie allemaal.


Uitlaatservice of speeluurtje?

Het heet honden uitlaatservice maar ik noem het liever... ik haal uw hond op en ga een uurtje spelen service! 

Mijn werk is idd jouw hond ophalen en uitlaten, voor mij is het meer dan dat! Ik loop idd met de honden EN ik speel met ze, speur met ze of geef een kroel als ze dat willen :). 
De leuke momenten zijn er iedere dag wel ! Soms heb ik een groep vol clowns en kan ik alleen maar lachen om alle streken die ze uithalen. Zo heb ik een Teckel in de groep die graag met balletjes speelt...gooi ik het balletje en rolt het te ver de bosjes in of ligt het tegen een takje aan dan durft hij het niet te pakken. Wat zou het zijn .. bang voor vieze pootjes ofzo?!
Een andere hond dolt mij altijd door haar balletje niet te willen geven als ik naar haar toe loopt. Ze blijft staan totdat ik dichterbij kom dan neemt ze een spelbuiging ( kont in de lucht voorpoten laag bij de grond als een buiging) aan en rent gauw weg ik geniet hiervan. 
De waardering die ik krijg van de baasjes doet mij altijd een beetje blozen. Ik krijg soms de opmerking; "Oh je loopt met honden". Je hoort dan die ondertoon daar en ik denk bij mezelf.. doe het maar eens! 
En als er dan een kerstpakket word bezorgd van twee blije baasjes "omdat ik met hun honden loop". Dan denk ik tevreden dat het zo leuk is om met honden te werken en dat ik daarmee ook nog eens een glimlach tover op het gezicht van hun baasjes. 

Django!

Vandaag neem ik  jullie mee in het verhaal van Django en Lois. De vraag was; "Kan jij onze honden één week meenemen in de uitlaat"? 

Ok, één week  twee Staffords uitlaten apart van mijn roedels? Tuurlijk is dat mogelijk! Ik kom zoals altijd wel eerst even kennis maken is dat goed? 
Op een zondagmiddag in m'n vakantie op de koffie bij deze twee honden. Goed dat word best een dingetje dacht ik zo! Django heeft ruim een uur op mij zitten fixeren.  Daarna dacht hij;  "oke,  ik kom even bij je, maar we zijn zeker nog geen vrienden". Lois de andere hond vond het wel gezellig en allemaal prima. 
Oke conclusie...morgen kom ik ze halen en gaan we spelen.

Maandag.. bij binnenkomst vond Django mij toch echt niet heel leuk.  Gelukkig was het vrouwtje erbij ! Django wilde flink uithalen en nog net worden tegengehouden.  Nee! Dit slaat mij niet uit het veld! Kom op we gaan naar de bus en we gaan er het beste van maken. 
De eerste 2 dagen waren moeizaam maar op een gegeven moment werd ik toch wel gezien als leuk. Er was een klik ontstaan. Op de vraag van de baasjes of ik ze iedere week één keer mee zou willen nemen was mijn antwoord dan ook een volmondig JA. Django en ik zijn inmiddels vrienden. Lois had ik al in de pocket. 
Nu vier maanden later. Ze hoeven maar te horen; "Komt Petra er aan?? Dan wordt het huis afgebroken, twee dolblije  honden staan te springen op de bank, kijkend voor het raam of de bus er inderdaad al aan komt! Django in het bijzonder als een enorme spring in het veld en zoooo blij om mij te zien. Ik word nog net niet omver gesprongen. 
Zo begroet worden, de hondenkussen die volgen en het spelen op het veld maken mijn werk zo leuk en dankbaar.

Als ik dan hoor dat ook Lois  nog nooit zo makkelijk bij iemand in de auto springt als in mijn bus! Dit laat mij glimlachen.....

Bedankt voor jullie vertrouwen! 

Een dag uit mijn leven in de uitlaat!

Mijn dag begint met het uitzoeken van de sleutels , welke dag is het, welke hond gaat er vandaag mee?? En uitzoeken van sleutels kan een uitdaging zijn aangezien ik geen naam labels eraan heb zitten. Dus ja dan moet ik altijd wel bij de les zijn om de juiste sleutel te pakken. Niks is zo zielig als aan komen rijden bij een hond en dan erachter komen dat je die hond niet kan meenemen. Snoepzak mee en we gaan op pad!

Het leukste moment van de dag begint.. het aan komen bij die blije hond die mijn bus herkent en dan mij binnen ziet komen.. Het feest kan beginnen!!
Aangekomen op het veld mogen ze in rust de bus uit en lekker het veld op. Gevolgd door vooral even veel rond snuffelen want je moet wel weten wie er langs is geweest he.. 

We gaan wandelen! De één heeft al een bal gevonden die ik meerdere keren voor mijn voeten krijg, de ander is aan het rondrennen, graven, spelen of lekker door de bosjes aan het struinen opzoek naar misschien wel dat ene snoepjes wat er nog ligt.

Vijf kwartier kunnen ze rondrennen, spelen of lekker rond lopen en doen wat ze willen. Ondertussen kom ik er niet onderuit om lekker mee te doen en natuurlijk alles in de gaten houden.
Tijd om in te laden, waar nodig schrob ik ze nog even schoon zodat ze bij thuiskomst lekker op de bank kunnen neer ploffen.
Bij thuiskomst krijgen ze altijd nog wat lekkers en kunnen ze moe en voldaan gaan slapen.

Balans!

Op ons veld hebben wij ook een paar attributen om iets aan balans oefeningen te doen.

Dit kan je makkelijk ook thuis doen met de spullen die je vaak al in huis heb, denk hierbij aan bijv. een ladder.
Deze  hebben wij ook op het veld liggen, ik laat honden daar tussen door stappen met rust zodat ze hun poten goed tussen de openingen neer kunnen zetten. 
Ik strooi meestal wat snoepjes tussen de openingen zodat ze rustig gaan snuffelen en er doorheen stappen.

En zo probeer ik iedere wandeling leuk, leerzaam en aantrekkelijk te maken voor mijn honden in de groep.

Thuis doe ik ook wel oefeningen met een krukje waar ze dan alleen de voorpoten op zetten of uiteindelijk op het krukje moeten gaan zitten. Als ik buiten loop met mijn eigen honden lopen wij vaak ergens waar een laag muurtje is, ik heb ze ooit daarop laten lopen en sindsdien kan ik er niet langs lopen zonder dat ze erop springen en mij vragend aankijken ( goed gedaan he vrouwtje?!) want dan krijgen ze een snoepje ;) 
Slimme beesten, die honden!

Speuren!

Tijdens mijn rondes ben ik vaak bezig met speuren, honden gebruiken graag hun  neus en daarnaast werkt het nog ontspannend ook.
Tijdens het speuren spreekt een hond zijn natuurlijke kant aan , een hond vindt het leuk om een taak te hebben.

Soms vind een nieuwe hond die meegaat voor de eerste keer het allemaal wat spannend en dan probeer ik waar mogelijk even een apart rondje te speuren in onze afgezette speurkoof.
Vaak ontspannen ze dan vrij snel en gaan ze over op de orde van de dag.. spelen, de boel verkennen, een balletje zoeken of toch nog wat verder speuren.

Thuis aan de slag met je hond en lekker samen speuren? Het is echt een aanrader honden vinden het leuk om samen met hun baasje aan de slag te gaan en hun neus is als onze ogen wij nemen alles waar met ons zicht, de hond met zijn neus! 
Veel plezier!


Een uitlaatservice. 

Wat is dat nu precies?Onze uitlaatservice is meer dan alleen een rondje in het park. Tijdens onze uitlaatservice gaan we naar een omheind terrein waar honden in alle veiligheid kunnen spelen, ravotten en op avontuur kunnen.

Naast de nodige beweging die uw hond nodig heeft zorgen we voor een top wandeling vol plezier.
Wij halen uw hond op en brengen hem/haar weer  thuis in onze speciale honden bus.

Wij begrijpen dat het een grote stap is om uw hond mee te geven. Daarom maken wij vooraf altijd  kennis bij u thuis of op het speelveld. Zo weet u wie we zijn en waar uw hond is.
Wilt u meer weten over onze dienstverlening, wilt u kennismaken?
Boek dan een gratis kennismaking.